Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σάς πήραν είδηση ρεεεε!

Toυ Θεόδωρου Α. Λαμπρόπουλου

"Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια": Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικού περιοδικού, το οποίο αυτές τις ημέρες έχει κάνει τούς θιγμένους και εθνικώς υπερηφάνους (φυσικά για τους αρχαίους προγόνους τους…) νεοέλληνες υπερπατριώτες να βγάζουν αφρούς. Το περιοδικό εννοεί φυσικά την Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο αυτή μπήκε στην Ο.Ν.Ε. παρουσιάζοντας ψευδή και αριστοτεχνικώς μαγειρεμένα οικονομικά στοιχεία. Βέβαια στο «κόλπο» δεν είναι δυνατόν να μην συμμετείχαν και άλλοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες της Ο.Ν.Ε., αλλά αυτοί είναι απλώς συνεργοί και όχι οι ίδιοι οι απατεώνες.

Εν προκειμένω...
...ο απατεώνας είναι το κρατίδιο της (β)ρωμηοσύνης, ως γνωστόν μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) εστίες διαφθοράς παγκοσμίως, το οποίο επιδίωξε να μπεί στην Ο.Ν.Ε. αυτοβούλως και χωρίς κανέναν εξαναγκασμό.
Έτσι διάφοροι λάβροι υπερασπιστές της «εθνικής τιμής», μικροπολιτικάντηδες, δημοσιογραφίσκοι, και εκατομμύρια «απλοί» ρωμηοί άρχισαν αμέσως να απαιτούν να κληθεί ο Γερμανός πρέσβης, ώστε να του ζητηθούν «εξηγήσεις» και να τού επιδοθεί διαμαρτυρία της ρωμέικης κυβέρνησης, να εξαπολυθεί μια διεθνής εκστρατεία αποκατάστασης της «σπιλωμένης» ρωμέικης τιμής με διεθνή διαβήματα κ.λπ..
Αυτές οι γραφικότητες εθνικώς θιγμένων υπερπατριωτών μόνο στη νεοελλάδα θα μπορούσαν να εκδηλωθούν. Γιατί τί άλλο από γραφικότητα είναι το να θέλεις να εγκαλέσεις διπλωματικά μια ολόκληρη χώρα για ένα δημοσίευμα που θεωρείς ότι σε θίγει, το οποίο όμως προέρχεται από ένα ιδιωτικό και όχι επίσημο κυβερνητικό έντυπο; Από την άλλη πόσο φασίστας πρέπει να είσαι για να θέλεις να φιμώσεις την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, κάθε φορά που θα κρίνεις συμφεροντολογικά, ότι η εφαρμογή της σε θίγει; Τι διαφορά έχει η νοοτροπία σου από αυτή τού κάθε ταλιμπάν, που θίγεται με τα «βέβηλα» σκίτσα του Μωάμεθ;
Για την ιστορία να πούμε, ότι το περιοδικό έχει κάνει στο εν λόγω τεύχος του ένα «ανθελληνικό» αφιέρωμα στη σύγχρονη «Ελλάδα» τής περιβαλλοντικής αδιαφορίας, τής οικιστικής κακογουστιάς, τής καθημερινής κουτοπονηριάς, αναξιοκρατίας και διαφθοράς, και τής ψευδοεκσυγχρονιστικής «μόστρας» κάτω από την οποία καλύπτεται ένα τριτοκοσμικό κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Και ξεμπροστιάζει τους κομπορρήμονες νεοέλληνες, που με κάθε ευκαιρία καυχώνται για το παρελθόν των αρχαίων προγόνων τους (ένα παρελθόν που είναι φανερό, ότι το «γνωρίζουν» μόνο επιδερμικά), ενώ υποκρίνονται το θύμα και τον «ριγμένο», όταν η συζήτηση πάει στο γενικότερο θλιβερό πολιτισμικό παρόν τους.
Σαν μια πρώτη -γραφική- αντίδραση στο δημοσίευμα και ειδικά ως προς το ζήτημα της σύγχρονης πολιτισμικής συνεισφοράς της νεοελλάδας, εξυπνάκιας νεοέλληνας πολιτικός «υπενθύμισε» (και μάλιστα θριαμβευτικά), ότι η νεοελλάδα έχει πάρει και …βραβεία Νόμπελ «ξεχνώντας», ότι η ίδια χώρα είχε κάνει τα πάντα για να μην πάρουν το εν λόγω βραβείο λογοτέχνες της παγκόσμιας κλάσης ενός Καζαντζάκη (βλ. Λογοτέχνες - θύματα του νεώτερου βυζαντινισμού). Αλλά και ότι γενικότερα η νεοελλάδα διώχνει ή θάβει τα καλύτερα μυαλά της, τα οποία όμως διαπρέπουν και βραβεύονται πάντα εκτός των συνόρων της (ο εν λόγω πολιτικάντης «ξέχασε» επίσης, ότι και πάρα πολλοί Γερμανοί έχουν πάρει βραβεία Νόμπελ).
Πραγματικά απορούμε τί «έθιξε» αυτόν τον ανεξάντλητο σε γραφικές δράσεις και αντιδράσεις λαό, που πλέον δικαίως έχει κερδίσει τον τίτλο του γελωτοποιού της Ευρώπης: η ελευθερία του λόγου, η ελευθεροτυπία, η δημοσιοποίηση της αλήθειας; Και μετά από αυτά θέλει Ο.Ν.Ε. και …Ευρώπη; Μήπως να τού υπενθυμίσουμε την γνωστή παροιμία «τα μεταξωτά βρακιά θέλουνε κι ωραίους (και κυρίως καθαρούς) κώλους»;

Σάς πήραν είδηση ρεεεε!
Θεόδωρος Α. Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου